Rakovina neznáša tieto jedlá, čas začať ich jesť!


„Si to čo ješ,“ a je to pravda. 


Jedlo ktoré si vyberáte aby sa dostalo do vášho tela dennodenne má veľký vplyv na to ako sa cítite, no aj na to ako pracuje naše telo. Protirakovinová strava sa nijako extrémne nelíši od stravy ktorú by ste mali konzumovať na dennej báze, no jestvuje množstvo výhod prečo sa sústrediť výlučne na zeleninu, ovocie a bylinky. 





1. Fazuľa

Fazuľa obsahuje významné fytochemikálie a vlákninu ktoré sú schopné zabrániť reprodukcii rakovinových buniek, spomaliť ich vytváranie a zastaviť rast tumorov.

2. Mrkva

Bohatá na antioxidant zvaný beta-karotén, mrkva pomáha ochrániť membrány buniek v tele tak aby nemohli byť ovplyvnené toxínmy.





3. Kapustovitá zelenina

Brokolica, kapusta, Bok Choy, kel a iné sú brané za súčasť kapustovitej zeleniny. Obsahujú sulforafan a indolové karbinoly, je to zelenina pomáhajúca pri detoxifikácii nášho organizmu. Detox je skvelý spôsob ako sa zbaviť predrakovinových buniek v tele, namjä tých ktoré spôsobujú rakovinu úst a pažeráka.

4. Zázvor


Zázvor má mnoho zdravotných prínosov. Jeho protizápalové účinky spomalujú rast rakovinových buniek. Taktiež je schopný vyliečiť migrénu, nevoľnosť a závraty. Je rýchlejší než chemoterapia a je potvrdené že zaíja rakovinové bunky vaječníka.

5. Cesnak

Možno vám smrdí, no to čo ho robí smradľavým ho taktiež robí zdravým, nakoľko tá istá látka je zodpovedná za schopnosť rýchlejšej opravy DNA a spôsobiť smrť rakovine. Aj cibuľa má takéto účinky. Jeho protizápalové účinky sú priam magické.

6. Hrozno
Tak ako je rada vypiť pohár vína pár nocí správna, tak je aj konzumácia hrozna, obsahuje totižto resveratrol ktorý znižuje zápal v tele, bojuje voči voľným radikálom a taktiež znižuje cholesterol. Čučoriedky, brusnice a granátové jablko – rovnaké účinky.

7. Zelený čaj

8. Morské zeleniny

9. Špenát

10. Paradajky

11. Jahody

12. Kurkuma




13. Vitamín D





foto :